Oțetul de mere face minuni pentru sănătate

396
Oțetul de mere este recomandat de specialiști, căci este un eficient agent antibacterian. Produsul păstrează toate proprietățile nutritive ale merelor, iar în plus are acizi și enzime produse în timpul proceselor de fermentație. De aceea, este indicat mai ales în cazul afecțiunilor care necesită tratament cu antibiotice, căci previne infecția sinusurilor și faringita streptococică, reduce colesterolul, previne intoxicația alimentară, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește digestia și previne constipația, previne litiaza renală și infecțiile de tract urinar. 


Elimină mirosurile neplăcute 
Totodată, este recomandat împotriva halenei. Faceți un amestec din părți egale de apă și oțet, pe care îl folosiți pentru a face gargară, de două sau trei ori, după fiecare periaj dentar. Efectul va fi ameliorarea considerabilă a respirației urât mirositoare. 
Oțetul de mere ajută și la eliminarea mirosului neplăcut al corpului, căci reduce pH-ul pielii, iar bacteriile nu supraviețuiesc pe o suprafață cu pH scăzut. De aceea, puteți să ștergeți zilnic zona axilară cu oțet de mere nediluat, fără să vă temeți că veți mirosi a salată. Pentru mirosul neplăcut al picioarelor, amestecați într-un lighean doi litri de apă călduță cu o ceașcă de oțet de mere și cufundați picioarele vreo 15 minute. Aveți grijă ca la final să nu clătiți cu apă. 


Tratament pentru acnee 
Oțetul de mere este eficient și în ameliorarea eczemelor sau arsurilor solare. Preparați un amestec din trei părți apă și o parte oțet de mere, curățați tenul și aplicați apoi, cu un disc dema-chiant, soluția preparată. Lăsați să acțio-neze zece minute, după care clădiți cu apă călduță. Repetați tratamentul de trei ori pe zi și veți constata ameliorarea acneei și arsurilor solare. 


Vă scapă de sughiț 
și dureri de cap 
Acest aliment este indicat și în cazul celor care suferă de tulburări digestive (constipație sau diaree, căci echili-brează nivelul de acid din stomac și acționează împotriva bacteriilor), de diabet, de tensiune arterială, colesterol sau artrită (datorită conținutului ridicat de potasiu, de fibre și a rolului în reglarea nivelului de zahăr din sânge). Ajută împotriva sughițului (consumați una sau două lingurițe de oțet și sughițul va dispărea) și a durerilor de cap (amestecul din două linguri de oțet, două lingurițe de miere și apă este un remediu foarte bun). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1514 secunde