Operații pentru micșorarea stomacului, într-o clinică din Constanța

5653
Operații pentru micșorarea stomacului, într-o clinică din Constanța - fondoperatiipentrumicsorareastom-1396888008.jpg

Articole de la același autor

O tehnică de vârf în lupta împotriva obezității, practicată la scară largă în SUA și Europa, este disponibilă și la Constanța. Cei diagnosticați cu obezitate morbidă se pot opera în cadrul unei clinici constănțene pentru micșorarea stomacului și nu mai trebuie să plece la București sau peste hotare. 


Obezitatea este o problemă de sănătate cu care se confruntă tot mai multe persoane, în ultimii ani. Și, cum atrag atenția specialiștii, mai mult decât neplăcerile din punct de vedere estetic pe care le provoacă, obezitatea duce la boli grave, cardiace, respiratorii sau de circulație, care pun viața în pericol. Iar atunci când regimul alimentar și exercițiile fizice nu dau rezultate, tehnica medicală oferă soluția: gastrectomia longitudinală laparoscopică (Sleeve Gastrectomy). 
Intervenția chirurgicală este realizată, în prezent, în cadrul Spitalului MEDSTAR 2000, de dr. Răzvan Popescu, specialist chirurg. 
"Gastrectomia longitudinală laparoscopică este o tehnică apărută de aproximativ un deceniu în lumea medicală și la care se apelează din ce în ce mai mult pe plan mondial. Intervenția durează puțin - aproximativ o oră și jumătate - două ore, iar perioada de recuperare post-operatorie este scurtă, pacienții fiind externați din spital după 48 - 72 de ore", a precizat specialistul chirurg. 
Se impune menționat că în primele opt - nouă luni de la operație, pacientul pierde între 30 și 40 de kilograme. "Și, la fel de important, pacientul nu mai pune înapoi aceste kilograme", au precizat specialiștii centrului medical. 


În ce constă intervenția chirurgicală 
Concret, gastrectomia longitudinală laparoscopică constă în reducerea capacității stomacului. "Se taie o porțiune din stomac, rămâne o «pungă» mult mai mică, astfel că pacientul se satură mult mai repede. Prin eliminarea unei porțiuni de stomac, se reduce și numărul de celule responsabile cu senzația de foame, astfel ca sațietatea apare mai repede", a adăugat specialistul.
Oricât de mare ar fi disperarea pentru pierderea kilogramelor în plus, sunt anumite etape ce trebuie parcurse înainte de a ajunge pe masa de operație. Intervenția chirurgicală este ultima armă împotriva kilogramelor, când toate celelalte mijloace au eșuat. În primul rând, pacienții trebuie să urmeze un regim alimentar cel puțin șase luni, să facă analize, investigații, să fie văzuți de nutriționist, endocrinolog, cardiolog, pneumolog. Abia ulterior se apelează la operație. Candidații pentru această operație sunt pacienții diagnosticați cu obezitate morbidă.


Riscuri și beneficii
Printre beneficiile gastrectomiei longitudinale laparoscopice trebuie menționate: pierderea relativ rapidă a kilogramelor, cât și faptul că stomacul este redus în volum, dar își păstrează funcțiile intacte, astfel că pacienții duc, ulterior, o viață normală. 
Posibilitatea de a dezvolta complicații în timpul intervenției crește o dată cu înaintarea în vârstă, atât la femei cât și la bărbați, dar și în funcție de greutate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde