OPERAȚIE REVOLUȚIONARĂ! Un bebeluș a fost scos din uter, operat și pus la loc

1903
OPERAȚIE REVOLUȚIONARĂ! Un bebeluș a fost scos din uter, operat și pus la loc - ecobebe-1550049998.jpg

Articole recomandate

Copilul nenăscut al unei femei însărcinate a fost supus unei operațîi revoluționare. Fetiță a fost scoasă din uter pentru a fi tratată, iar apoi a fost pusă la loc. Procedura a fost efectuată în Marea Britanie, la Londra.

Până acum, astfel de operațîi au avut loc doar în Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistați de o echipa de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tânăra de 26 de ani și fetiță ei nenăscută. Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în cea de-a 20-a săptămâna de sarcină, că micuța are spina bifida, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea afecta capacitatea copilului de a merge.

"Și eu și bebelușul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN și nenumărate ecografii", a spus mama fetiței, potrivit The Mirror.La 24 de săptămâni a avut loc operația, printr-o procedura revoluționară, prin care copilul a fost scos din pântece, operat, iar apoi pus la loc. Intervenția chirurgicală a fost calificată drept o mare reușită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

"Simt în fiecare zi cum copilul meu se mișcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiță specială. Fiica noastră a arătat cât de mult și-a dorit această viață!" a precizat tânăra mama.Bethan și soțul sau, Kieron, au avut că prima opțiune întreruperea sarcinii, apoi au aflat că problema se poate rezolva prin această operație, scrie unica.md

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Lămâia vă netezește ridurile
Marţi, 12 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Evitați apariția atacurilor de cord!
Pagina a fost generata in 0.7844 secunde