OMS recomandă efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri

159
OMS recomandă efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri - vaccin-1426961662.jpg

Articole recomandate

Organizația Mondială a Sănătății recomandă efectuarea obligatorie a șapte vaccinuri, pentru difterie, pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion și poliomielită , atrăgând atenția că scăderea imunizării crește riscul apariției de epidemii.

La aceste vaccinuri, s-ar putea adăuga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatită B și tuberculoză, în funcție de posibilitățile țării respective și de realitățile din teren, scrie B1.ro.

OMS arată că scăderea imunizării duce la epidemii, precum au fost recent cele de rujeolă și rubeolă, cu consecințe grave, inclusiv decese printre copii. Rujeola și rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reușit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

Potrivit OMS, specialiștii trebuie să comunice mai bine iar populația să caute surse credibile de infromare, nu doar să asculte vocile antivaccinare. Astfel, oamenii ar trebui să știe că vaccinurile sunt sigure, salvează vieți și previn suferințe inutile.

În prezent, sunt două urgențe majore de sănătate publică: epidemia de ebola și reapariția poliomielitei în Asia și pericolul ca boală să revină și pe continentul european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Ce riscă pacienții nevaccinați
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Zeci de mii de români, vaccinați
Pagina a fost generata in 1.0138 secunde