Oferiți-i unui necunoscut o oră din timpul dumneavoastră. Donați sânge!

442
Oferiți-i unui necunoscut o oră din timpul dumneavoastră. Donați sânge! - sange1-1523781379.jpg

Articole de la același autor

Nu există zi în care să nu se îmbolnăvească cineva și să nu fie nevoie de transfuzii de sânge pentru a salva viețile celor din jur. Mai mult decât atât, având în vedere că solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ sunt într-o continuă creștere, este nevoie ca numărul donatorilor să crească neapărat. 


"Pacienții cu boli grave, copiii și adulții, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, iar echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși, dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din timpul dumneavoastră", a declarat șeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. Pentru cei care sunt ocupați în timpul săptămânii, luna aceasta, centrul va fi deschis și sâmbătă, 21 aprilie, între orele 9.00 și 13.00.
Reamintim că pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. În schimb, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice. Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. Totuși, în ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2099 secunde