Mai multe ştiri online:

Oboseala inexplicabilă și senzația de slăbiciune, indicatori ai deficitului de magneziu

Ştire online publicată Vineri, 14 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătate, deoarece reglează sistemul nervos, ajută la relaxare și facilitează contracțiile musculare, dar și alte 300 de reacții chimice din organism. Tocmai de aceea, unii specialiști sunt de părere că toate bolile sunt asociate cu lipsa acestui mineral. 


Pe lângă faptul că este necesar pentru reglarea nivelului de electroliți din corp, magneziul este unul dintre mineralele cel mai greu de absorbit în organism, deoarece rinichii elimină o cantitate semnificativă. 


Magneziul este un mineral utilizat de fiecare organ din corpul nostru, mai ales de inimă, mușchi și rinichi. Dacă suferiți de oboseală inexplicabilă sau senzație de slăbiciune, spasme musculare anormale și spasme ale ochilor, nivelurile scăzute de magneziu din corp ar putea fi cauza. Problemele cu memoria, dificultatea de a învăța și crampele musculare frecvente sunt câteva dintre semnele care indică o scădere sau o carență a acestui mineral, specifică csid.ro. 


Deși lipsa magneziului poate părea un lucru normal la început, cel mai bine este să identifici cauza și să intervii în timp util. Deficiența de magneziu se observă cu ajutorul analizelor de sânge. Cu toate acestea, doar un procent de magneziu din corpul nostru este distribuit în sânge, ceea ce face ca un simplu test de sânge să nu fie tot timpul de ajuns pentru a depista cu adevărat deficiența de magneziu, chiar dacă ea există. Cel mai mult magneziu este stocat în oase și organe, unde este folosit pentru mai multe funcții biologice. 


Una dintre cele mai frecvente cauze ale deficitului de magneziu este un consum redus de alimente care conțin acest mineral. O dietă dezechilibrată bazată pe alimente nesănătoase împiedică absorbția unui nivel adecvat de magneziu. Afecțiunile de la nivelul intestinului sau al sistemului digestiv în general pot fi responsabile pentru deficitul de magneziu. Când corpul tău nu este capabil să realizeze procesele digestive și să absoarbă în mod corespunzător nutrienții, se creează un deficit de magneziu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8723 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4057 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2786 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8527 secunde