Obiceiuri ce pot îmbunătăţi capacitatea de memorare

278
Obiceiuri ce pot îmbunătăţi capacitatea de memorare - memorie1-1629992226.jpg

Articole de la același autor

Cam jumătate dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani prezintă probleme legate de capacitatea de memorare. La baza acestei alterări cerebrale, spun specialiştii, stau stresul, ritmul prea alert al vieţii cotidiene sau alimentaţia necorespunzătoare. Ei sunt de părere că este necesar să vă menţineţi creierul activ tot timpul, prin dezlegarea rebusurilor, a jocurilor de şah sau a exerciţiilor matematice.

Totodată, activităţile intelectuale ajută la îmbunătăţirea funcţiei cognitive şi împiedică declinul. Nu faceţi mai multe lucruri în acelaşi timp, pentru că, atunci când se concentrează asupra unui singur lucru, mintea îşi foloseşte toate resursele. De asemenea, când încercaţi să memoraţi ceva, faceţi pauze de aproximativ un sfert de oră la fiecare 50 de minute.

Înainte de toate, însă, nu uitaţi să vă odihniţi suficient! De fapt, asigurarea a 7-8 ore de somn pe noapte este esenţială pentru a reuşi să reţineţi eficient informaţiile. În cazul în care aveţi un program care nu vă permită să dormiţi destul în timpul săptămânii, puteţi recupera orele nedormite în timpul weekendului. Reţineţi şi că cea mai bună hrană pentru creier este ciocolata, deoarece aceasta stimulează fluxul sanguin spre creier, pentru mai multe ore. Cea mai indicată este ciocolata neagră, iar două pătrăţele pe zi sunt suficiente. Pe de altă parte, peştele, datorită conţinutului său de acizi graşi Omega 3 protejează, şi el, neuronii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7481 secunde