Obezitatea, o pandemie amenințătoare

341
Obezitatea, o pandemie amenințătoare - obezitatea-1349447409.jpg
Printre cele mai grave boli cu care se confruntă omenirea și care amenință chiar și sănătatea celor mai tineri dintre noi se numără obezitatea. 


Primul semn al apariției acestei de-reglări îl constituie acumularea exce-sivă de grăsime în organism. Obezitatea este generată de doi factori: alimentație în exces, necontrolată și dereglări ale metabolismului. O contribuție majoră de amplificare a efectelor acestei dereglări este dată de lipsa mișcării, care împiedică producerea arderilor metabolice.

Concluzia că obezitatea poate fi considerată pandemia secolului a fost trasă de un grup de specialiști reuniți săptămâna trecută la Madrid, aceștia atrăgând atenția mai ales asupra obezității infantile care a devenit un fenomen îngrijorător, potrivit Agerpres. Printre efectele care se răsfrâng asupra sănătății, se numără bolile de inimă, articulare, diabetice, respiratorii.

De reținut este că obezitatea reduce durata de viață. Medicii sfătuiesc populația să acorde importanță crescută acestui fenomen și să respecte un regim de viață sănătos însoțit de o alimentație echilibrată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Sănătate : Ce îi îngrașă pe copii
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 0.3449 secunde