Oamenii veseli se îmbolnăvesc mai greu decât cei posaci

198
Oamenii veseli se îmbolnăvesc mai greu decât cei posaci - oameniiveseli-1622223701.jpg

Articole de la același autor

În unii ani, au apărut o serie de studii care au arătat că oamenii veseli, mereu cu zâmbetul pe buze, se îmbolnăvesc mai greu decât cei posaci. Cele mai noi cercetări arată că și simpla vizionare a unei comedii spumoase aduce beneficii de necontestat: îmbunătățește sistemul imunitar, reduce durerile și scade presiunea arterială. Efectul de bine durează până la câteva zile, precizează doctorulzilei.ro.

Oamenii de știință ai Universității California din Los Angeles au realizat câteva experimente pentru a vedea dacă umorul are cu adevărat un impact pozitiv asupra sănătății. Aceștia le-au arătat câtorva zeci de copii un filmuleț în care un personaj alunecă, după ce calcă pe o coajă de banană și le-au urmărit reacțiile. Le-au fost monitorizate mai apoi pulsul inimii, tensiunea arterială și cortizolul din salivă (hormonul care determină prezența stresului).

Studiul a scos la iveală faptul că micuții și-au îmbunătățit considerabil sistemul imunitar, iar cei care suferiseră operații, s-au vindecat vizibil mai repede decât ar fi fost normal. Practic, acest experiment a demonstrat că puteți schimba nivelul de cortizol doar printr-o sesiune strașnică de râs. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde