"Oamenii bolnavi nu intră în vacanță!" Este mare nevoie de sânge!

530

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța anunță populația județului că în perioada 27-29 decembrie va asigura program normal de donare sânge, în intervalul orelor 7.30-13.00. Singurele zile libere din acest an sunt 25 și 26 decembrie. 


"Sperăm că în această perioadă vor dona sânge cel puțin 40-50 de persoane zilnic, astfel încât să se poată asigura tratamentul transfuzional indispensabil pacienților din spitale", a declarat directorul CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. 


Reamintim că pot dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.
 
Persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. De asemenea, cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. 


În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Stire din Sănătate : Cum se tratează sindromul alergiei orale
Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Stire din Sănătate : Când și cum trebuie folosite antibioticele
Pagina a fost generata in 1.0308 secunde