O treime dintre români prezintă o edentație accentuată

129
O treime dintre români prezintă o edentație accentuată - dinti-1511093493.jpg

Articole de la același autor

Peste 500 de stomatologi români și străini au dezbătut cele mai noi descoperiri în implantologie, în cadrul celei de-a IV-a ediții a SKY Fast&Fixed Forum, care s-a desfășurat în perioada 17-18 noiembrie, la Timișoara, în condițiile în care peste un sfert din populația României are edentație totală.''Edentația totală (lipsa dinților, n.r.) ar putea deveni o afecțiune ce va ține de domeniul trecutului, cercetarea științifică medicală stomatologică, tratamentele inovative, tehnologia și echipamentele medicale de ultimă oră demonstrând în secolul XXI că stomatologia contemporană îmbunătățește substanțial calitatea vieții unui pacient cu deficiențe dentare'' , declarat dr. Florian Obădan, organizatorul evenimentului.


Statisticile arată că o treime dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentație accentuată, în schimb ce mai mult de un sfert din populația totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentație totală, poziționând țara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave și accentuate probleme dentare din Europa.


Medicii au subliniat că principalii factori de risc — fumatul, alimentația, poluarea — sunt coroborați cu nivelul de trai scăzut, al educației medicale deficitare și, totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist.


''Totuși, pentru pacienții care prezintă o edentație parțială sau totală și care se prezintă la medic, tratamentul cu implant dentar, recent și de tip fast&fixed (în aceeași zi) reprezintă astăzi soluția revoluționară stomatologică care îmbunătățește substanțial calitatea vieții acestor pacienți, iar în România se înregistrează constant o creștere a interesului pacienților fața de tratamentele cu implanturi dentare'', au punctat stomatologii.


Manifestarea este dedicată în special încercării imediate a implanturilor dentare, numărul participanților, dar și al temelor dezbătute fiind o dovadă în plus a interesului tot mai mare față de sănătatea dentară a populației.
Stomatologii susțin că incidența edentației parțiale sau totale este din ce în ce mai mare în rândul populației datorită lipsei unei educații medicale coerente în prevenția dentară.


Principalele teme dezbătute în cadrul celui mai mare forum românesc dedicat exclusiv stomatologiei și în mod direct tratamentelor cu implant dentar privesc importanța medicului stomatolog în viața cotidiană, dar și cele mai noi tehnici și abordări în tratamentul dentar. La eveniment participă stomatologi din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India și România.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4256 secunde