O operație cu laser poate preveni orbirea

211
O operație revoluționară cu laser poate să oprească avansarea degenerării maculare (AMD), cauzată de vârstă, una dintre formele comune de orbire, care îi face pe pacienți să devină incapabili să citească, să conducă sau să trăiască independent, relatează dailymail.co.uk. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în 15 minute de către orice medic oftalmolog. Deși nu poate să vindece pacienții care sunt deja orbi, tehnica poate să ajute generația actuală, care nu va mai avea probleme cu vederea atunci când va ajunge la vârsta a treia. Persoanele cu un istoric al acestei boli în familie ar putea să se trateze prin această tehnică în jurul vârstei de 30 de ani.
Noua tehnică a fost inventată de prof. John Marshall, oftalmolog la King’s College din Londra. Procedura este nedureroasă și constă în reîn-tinerirea membranei Bruch, un strat subțire din spatele retinei, oferind celulelor din retină, sensibile la lumi-nă, nutrimentele de care au nevoie.
Într-un experiment pe 100 de diabetici, prof. Marshall a descoperit că folosirea laserului stimulează membrana obosită, obligând celulele să se reactiveze. După ce aceste celule sunt energizate cu laser, ele încep să curețe din nou reziduurile celulare acumulate.
AMD este cauzată de "defectarea" unei zone de aproximativ cinci milimetri din jurul centrului retinei, denumită "macula", responsabilă cu vederea centrală la oameni. Boala este principala cauză care conduce la orbire, în cazul pacienților de peste 60 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.822 secunde