O mână de ajutor pentru bolnavii din România. Ce spune Ministerul Sănătății

186
O mână de ajutor pentru bolnavii din România. Ce spune Ministerul Sănătății - 13184417155420028708920fav-1554706919.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății va implementa anul acesta șapte programe de screening, demarate încă din 2018, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro. "Creșterea capacității de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătății publice reprezintă și unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare. De altfel, Ministerul Sănătății implementează anul acesta șapte programe de screening demarate în 2018, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului național de screening și a capacității tehnice a sistemului de sănătate de a furniza servicii medicale preventive", precizează Ministerul Sănătății.


De asemenea, vor continua campaniile de informare a populației și vaccinare împreună cu partenerii internaționali - UNICEF și OMS.


"Anul trecut, au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie și anul acesta există în discuție un grant cu Banca Mondială axat în mare parte pe medicina de familie și medicina comunitară. Ministerul Sănătății vizează și anul acesta proiecte care să ducă la creșterea gradului de cunoaștere și conștientizarea populației privind accesarea serviciilor de prevenție, precum și a gradului de responsabilitate a personalului medical implicat în acordarea serviciilor de acest gen", mai spune MS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6121 secunde