O altă criză în SĂNĂTATE. Vaccinul Hexacima lipsește din nou

120
O altă criză în SĂNĂTATE. Vaccinul Hexacima lipsește din nou - vaccin-1462893624.jpg

Articole recomandate

Vaccinul Hexacima pentru bebeluși nu se găsește de câteva săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din mai multe județe din țară, au declarat oficiali din Ministerul Sănătății.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma producătoare a fost semnat în luna martie, însă producătorul nu a putut asigura stocul de vaccin, care imunizează copiii împotriva a șase boli. Problema ar urma să fie remediată în următoarele zile, urmând să fie semnat un nou contract transmite Romanialibera.ro.



Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu neagă existența unei probleme la nivelul ministerului, motivând faptul că sunt foarte puțini producători la nivel european. "Durata de producție este foarte mare din cauza procesului de control al calității. Asta duce la discontinuități în aprovizionare. Au fost, da știu, niște probleme între producători, distribuitori. Niște probleme ale lor pe care ar trebui să le soluționăm. Din punctul nostru de vedere nu a fost niciun fel de întârziere", a declarat Strâmbu la Digi24.

În județul Dolj, vaccinul lipsește de două luni, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au declarat că au făcut comandă la Ministerul Sănătății, dar până acum dozele de vaccin nu au fost trimise în județ. "Noi am făcut comandă, așteptăm aprovizionarea. Ministerul Sănătății cumpără vaccinul de pe piața externă și durează. Când le primim, le repartizăm medicilor de familie și vor relua vaccinarea. Noi consumăm cam 1.500 de doze pe lună", a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Și anul trecut, în România s-a înregistrat o criză a vaccinului hexavalent. Este vorba de o schemă de tratament care se aplică bebelușilor în primele luni de viață și care îi protejează împotriva unor boli precum poliomelita, hepatita B, tetanosul și difteria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0139 secunde