Nu uitați de examenul ginecologic anual!

183
Nu uitați de examenul ginecologic anual! - controlginecologic1-1534063455.jpg

Articole de la același autor

Dragi femei, nu uitați niciodată că trebuie să acordați o atenție deosebită controlului ginecologic anual. Scopul acestuia, au precizat reprezentanții Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna" este unul singur și foarte important: sănătatea dumneavoastră. 


"Chiar dacă aparent nu aveți niciun fel de probleme de această natură, chiar dacă ciclul este regulat și nedureros, vizita la cabinetul de ginecologie este o etapă de neocolit. O consultație de rutină înseamnă, în general, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babeș-Papanicolau și analiza secreției", au completat medicii. Așadar, programați-vă din timp pentru controlul ginecologic anual la numărul de telefon 0241.605.555. 


Analiza Babeș Papanicolau identifică eventualele modificări în celulele prezente la nivelul colului, modificări date de virusul HPV, care ulterior pot duce la apariția cancerului de col uterin. Examinarea pelvină ajută medicul să evalueze dimensiunea și poziția vaginului, uterului, cervixului, a trompelor uterine și a ovarelor. Această examinare este o parte importantă a medicinii preventive și ajută la diagnosticarea precoce a cancerelor, infecțiilor, bolilor transmise sexual și a altor probleme ale organelor sexuale. 
De reținut, însă! Programați vizita la medicul ginecolog numai după terminarea sângerării menstruale. Cu cel puțin o zi înainte de examen, nu faceți duș intravaginal, nu folosiți tampoane intravaginale, creme vaginale sau supozitoare intravaginale și evitați contactul sexual. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0299 secunde