"Nu toate promisiunile sunt ceea ce par a fi. Salariații din Sănătate vor fi cei mai afectați"

150

Articole de la același autor

Având în vedere importanța proiectului noii legi a salarizării pentru angajații din Sănătate, în contextul schimbărilor majore anunțate de guvernanți, Federația "Solidaritatea Sanitară" a comandat Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială "Solidaritatea" o analiză de impact. 


"Rezultatele acestei analize justifică atitudinea prudentă a reprezentanților Federației "Solidaritatea Sanitară" față de propunerile prezentate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, promisiunile acceptate sub rezerva verificării lor tehnice, aducând cu ele riscuri potențiale semnificative. Amintim aici câteva dintre concluziile analizei: 


Este folosită în mod ambiguu formula «creșteri salariale»: creșterea tinde să fie concentrată pe salariile de bază, impactul asupra veniturilor fiind de fapt mult mai mic. O bună parte din câștigul aferent salariului de bază este realizată de fapt pe seama scăderii sporurilor. «Plimbarea banilor dintr-un capitol în altul» nu este o creștere salarială reală. Salariații din sănătate vor fi cei mai afectați de schimbarea sistemului la capitolul pierderi, existând riscul imposibilității de a compensa suficient aceste pierderi prin creșterea salariului de bază. Absența tradiționalelor analize tehnice, realizate la nivel de experți, riscă să conducă la erori grosolane, similare celor existente în legea nr. 250/2016", explică reprezentanției Federației "Solidaritatea sanitară". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3878 secunde