"Nu s-a mai efectuat niciun transplant, de la atacurile asupra ANT"

103

Articole recomandate

Atacurile declanșate în spațiul public asupra Agenției Naționale de Transplant (ANT) și asupra activității de transplant au drept consecință faptul că nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, a afirmat, astăzi, Radu Deac, directorul executiv al ANT.


"Atacurile declanșate recent, în spațiul public, asupra Agenției Naționale de Transplant și asupra activității de transplant au drept consecință faptul că din acel moment nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, fapt fără precedent. La singurul donator în moarte cerebrală declarat la Satu-Mare (...) în cursul zilei de sâmbătă, 26 noiembrie, medicul legist a refuzat să-și dea acordul de teamă să nu fie implicat în scandalul mediatic la care asistă", a declarat Radu Deac, potrivit agerpres.ro.


El a precizat că primele prelevări de la donatori aflați în moarte cerebrală s-au efectuat în România în 1997. Totodată, conform informațiilor furnizate de ANT, în ultimii ani s-a ajuns la peste 500 de transplanturi de organ solid și medulare și peste 400 transplanturi de țesuturi și celule pe an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1486 secunde