Nu beți cafeaua pe stomacul gol! Veți avea arsuri sau dureri de stomac

217
Nu beți cafeaua pe stomacul gol! Veți avea arsuri sau dureri de stomac - cafeaua-1626022492.jpg

Articole de la același autor

Vă place cafeaua? Înainte de a o consuma, trebuie să știți că această licoare, de care mulți nu se lipsesc, conține mai multe componente, iar unele dintre ele afectează corpul uman la nivel chimic. Specialiștii spun că bobul de cafea conține, ca un mecanism de apărare al plantei de cafea, substanțe chimice considerate psihotropice ușoare pentru om, iar aceste substanțe sunt toxice în doze mari. Totuși, băută în cantități moderate, cafeaua are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, fiind extrem de bogată în antioxidanți.

De exemplu, cafeaua neagră consumată pe stomacul gol este dăunătoare pentru că atacă acidul clorhidric din stomac, acid care activează enzimele proteolitice din compoziția sucului gastric, al cărui rol este să pregătească mediul optim pentru efectuarea digestiei. Așadar, dacă suferiți deja de gastrită și consumați cafea pe stomacul gol veți avea arsuri sau dureri de stomac.

De asemenea, nu este indicat să consumați cafeaua pe stomacul gol, deoarece aceasta ridică brusc nivelul de cortizol din sânge, iar organismul va face eforturi pentru a-l aduce la un nivel normal. Cortizolul este cel care reglează ceasul biologic și vă menține în alertă, așa că dacă beți cafeaua imediat ce vă treziți, pe stomacul gol, este posibil ca aceasta să nu își facă efectul, ba chiar să înrăutățească situația. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6142 secunde