Noutăți de la Ministerul Sănătății

104
Noutăți de la Ministerul Sănătății - vladvoiculescu-1481285326.jpg

Articole de la același autor

"România pregătește anual mii de absolvenți ai învățământului medical. Un studiu efectuat de Organizația Mondială a Sănătății, pe care l-am solicitat imediat ce am devenit Ministrul Sănătății, arată că pregătirea universitară a unui absolvent român de studii medicale costă, în medie, 81.000 de lei. Și această sumă nu ia în calcul rezidențiatul, care implică la rândul său costuri foarte mari. Pentru cele 43.000 de persoane care și-au exprimat intenția de a emigra, statul român a cheltuit 3,5 miliarde de lei! Incapacitatea statului român de a motiva absolvenții să practice în România face ca aceste cheltuieli să fie deseori nu o investiție, ci o pierdere irecuperabilă. 


Acum suntem în momentul în care Ministerul Sănătății are elaborat acest Plan Multianual pentru Dezvoltarea Strategică a Resurselor Umane din Sănătate 2017-2020, al cărui scop este să ofere o abordare strategică a resursei umane din sănătate, pe patru domenii mari: îmbunătățirea guvernanței, ajustarea formării personalului medical, implementarea managementului modern al resurselor umane din sănătate și motivarea personalului medical.


Primii pași au fost făcuți în ultimele luni: personalul medical a primit salarii mărite și plata gărzilor pentru medici a crescut considerabil. Am flexibilizat timpul de muncă și am contribuit la transparentizarea concursurilor din sistemul sanitar, prin obligativitatea publicării tuturor posturilor disponibile pe platforma posturi.gov.ro. Nu în ultimul rând, am reglementat mai bine modalitatea de selecție și evaluare a performanței managerilor de spitale, având în vedere că buna gestionare a personalului medical depinde de manageri", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0771 secunde