"NO-hep, povestea care te inspiră să lupți"

150

Articole de la același autor

Asociația Pacienților cu Hepatită din România (APAH-RO) lansează pe pagina sa de Facebook campania "NO-hep, povestea care te inspiră să lupți". Demersul face parte din seria evenimentelor organizate de APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei (28 iulie). 


APAH-RO își dorește o comunitate puternică și unită a pacienților cu hepatită, dar și o societate tolerantă față de aceștia. Bolnavii cu hepatită, rudele sau prietenii lor pot împărtăși din experiența proprie postând pe pagina de FB a asociației - https://www.facebook.com/hepatoromania/ – povestea scrisă, o fotografie, un video sau un îndemn care să simbolizeze modul în care au reușit să lupte cu hepatita și complicațiile ei. 


De asemenea, APAH-RO invită toți factorii decizionali din domeniul sănătății, dar și liderii de opinie, să se alăture demersului și să ofere un mesaj de încurajare tuturor românilor care se confruntă de această boală. 


Conform estimărilor specialiștilor, peste 800.000 de români sunt infectați cu virusul hepatitei B, în timp ce aproximativ 600.000 suferă de hepatită C. Hepatita este o boală care, de multe ori, duce la izolare, iar pacienților le este foarte greu să treacă peste șocul fizic și psihic.


"Obiectivul stabilit la nivel internațional îl reprezintă eliminarea din societate a bolilor hepatice. În lipsa unui program național și a unei strategii unitare, România se confruntă cu numeroase dificultăți privind prevenția și accesul pacienților la tratament. 


O problemă la fel de mare, împotriva căreia trebuie să luptăm, se referă însă la discriminarea și integrarea bolnavilor cu hepatită. Prin campania lansată facem un apel către toți pacienții sau apropiații acestora să-și spună povestea drept exemplu și sursă de inspirație pentru ceilalți. Mesajul: nu sunteți singuri!," a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO.


APAH-RO desfășoară constant campanii de informare despre modalitatea de transmitere a virusurilor hepatice, despre prevenție și acces la tratament sau despre prevederile legislației muncii pentru a evita discriminarea și și a ajuta la integrarea bolnavilor cu hepatită. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8356 secunde