Nervii mâinilor sunt responsabili de mișcarea palmelor, a degetelor și a brațelor

376
Nervii mâinilor sunt responsabili de mișcarea palmelor, a degetelor și a brațelor - nervi2-1632488681.jpg

Articole de la același autor

Știați că vârfurile degetelor sunt una dintre cele mai inervate zone ale corpului? Acesta este și motivul pentru care acestea sunt principalele surse de informații tactile. Care sunt nervii mâinilor? Potrivit dr. Maria Cotea, nervii mâinilor sunt împărțiți în două grupe: cei care predomină în partea din spate a mâinii și cei care se găsesc în palmă. Totuși, aceștia nu sunt separați. În schimb, ei alcătuiesc o rețea nervoasă interconectată.

Nervii mâinilor sunt responsabili de transmiterea informațiilor senzoriale către creier și contribuie la mișcarea palmelor, a degetelor și a brațelor. De exemplu, medianul este un nerv senzoromotor, ce inervează mușchii antebrațului și ai palmei. El se compune din două părți: internă și externă. Diviziunea externă a acestui nerv duce la ramura digitală palmară a primului deget. De asemenea, duce și la nervul digital palmar extern al celui de-al doilea deget și este responsabil de senzațiile din jumătatea exterioară a palmei.

Nervul ulnar, în schimb, este un nerv mixt. Aceasta înseamnă că îmbină fibre motorii și senzoriale. Acest nerv inervează doar doi mușchi ai antebrațului: flexorul carpi ulnaris și jumătatea medială a flexorului digestor profund. Unul dintre cei mai relevanți nervi ai mâinii este nervul radial, care se află în palma mâinii. Acesta inervează partea dorsală a mâinii, partea dorsală a degetului mare, degetul arătător, degetul mijlociu și partea laterală a degetului inelar, cu excepția paturilor unghiale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde