Nemulțumiți de salarii, cadrele medicale au ieșit în stradă

188
1
Nemulțumiți de salarii, cadrele medicale au ieșit în stradă - prot-1523456997.jpg

Articole de la același autor

Asistente medicale, infirmiere, dar și medici și personal auxiliar au protestat miercuri la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", principala nemulțumire fiind legată de micșorarea sporurilor.


"Sporurile sunt principala cauză (n.r. - a protestului), dar și veniturile salariale nemajorate la infirmiere și îngrijitoare. Se discută despre sporuri diferențiate la diferite categorii de personal și la medici se discută de un spor de 30%, noi având anterior spor de 100%, la asistente 40 și ceva la sută. La noi nu iese 55% (sporul) la nimeni. Cred că s-au dat niște sporuri de acest gen la lucrătorii din secția de tuberculoză multidrog rezistentă. Orice scădere a sporului echivalează cu o bătaie de joc. Noi care lucrăm și ne îmbolnăvim știm despre ce vorbim. O asistentă a făcut o simulare și avea o scădere de peste 1.000 de lei. Mi se pare mult", a declarat medicul pneumolog Irina Strâmbu.


Ea a spus că medicilor le-a crescut salariul, însă sporul, care înainte era de 100%, a scăzut.
"A crescut salariul de bază și sporul a scăzut drastic. Problema noastră este sporul, pentru că sporul ne diferențiază de alte categorii de medici, asistente, infirmiere din alte specialități care nu sunt expuși la tuberculoză. Noi vrem să avem venituri diferențiate față de medicină internă, nefrologie, cardiologie, alte specialități. Dacă vom avea salarii similare să avem și riscuri similiare", a mai spus medicul.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Adi
11 aprilie 2018
Teapa psd

După așa zisa creștere cu 25% din ianuarie, aceasta este a doua teapa a Lărguței Vasilescu. Oare ce va mai urma?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0632 secunde