"Ne dorim să îi putem ajuta mai mult pe pacienți"

194

Articole de la același autor

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și-a ales, ieri, conducerea. Președinte a fost ales Radu Gănescu, reprezentant al Asociației Persoanelor cu Talasemie Majoră din România, iar vicepreședintele, Cristian Roșu, reprezentant al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Infectate cu HIV / SIDA. 

"Ne propunem să facem organizația mai vizibilă, mai prezentă acolo unde este vorba despre drepturile pacienților. Dorim să ne organizăm mai bine la nivel local, implicit la Constanța, unde sunt extrem de mulți pacienți care au nevoie de sprijin, astfel încât să fim mai eficienți și să putem ajuta mai bine pacienții pe care îi reprezentăm", a declarat Radu Gănescu. 

În prezent, COPAC numără 13 organizații membre: Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV / SIDA, Societatea de Scleroză Multiplă din România, Asociația Transplantaților din România, Alianța Națională de Boli Rare România, Asociația Română de Hemofilie, Fundația Baylor Marea Neagră, Asociația Română a Persoanelor cu Talasemie Majoră, Asociația Antiparkinson, Asociația pentru suportul pacienților cu Tuberculoza MDR, Asociația Română de Cancere Rare, Asociația Prader Willi România, Asociația Pacienților Oncologici din România și Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania "ART". 

COPAC își schimbă conducerea, conform Statutului, la fiecare doi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Un nou program de control al HIV
Pagina a fost generata in 0.4952 secunde