Nasul înfundat, cel mai frecvent simptom al deviației de sept

194
Nasul înfundat, cel mai frecvent simptom al deviației de sept - deviatiedesept2-1630079026.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe persoane suferă în ziua de azi de deviație de sept, afecțiune care apare atunci când septul nazal, peretele subțire situat între pasajele nazale, se deplasează într-o anumită parte. Când deviația de sept este severă, aceasta poate bloca o parte a nasului reducând fluxul de aer și provocând dificultăți de respirație. Din păcate, multă lume nu știe că are deviație de sept, deoarece majoritatea anomaliilor sunt asimptomatice. Acestea produc simptome mai evidente numai dacă deformările sunt mai complexe. Cu toate acestea, deviația de sept poate cauza următoarele semne și simptome: obstrucția uneia sau ambelor nări, sângerare nazală, durere facială, respirație zgomotoasă în timpul somnului, preferința de a dormi pe o anumită parte.

Potrivit dr. Ioan Bulescu, cel mai frecvent simptom este obstrucția nazală, nasul înfundat, care, la început, poate să fie înfundat doar pe o singură parte, partea pe care septul e deviat sau poate să fie înfundat în ambele părți, atunci când este asociată și cu o formă de rinită sau alte forme de obstrucție nazală.

În același timp, există o legătură între toate sindroamele care determină obstrucție nazală și probleme de respirație în timpul somnului, în sensul că aceste probleme determină un efort respirator mai mare, mai crescut, și atunci pot să apară în timp și probleme de tipul sforăitului. Medicul spune că deviația de sept nu este un factor determinant pentru apneea în somn, dar are un efect asupra acesteia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2563 secunde