Mulți bolnavi aduși de familii la spital, ca să nu-i mai îngrijească acasă

455
Mulți bolnavi aduși de familii la spital, ca să nu-i mai îngrijească acasă - internari-1486489029.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți bolnavi cu ulcere trofice de gambă și escare de pe secția Chirurgie Plastică și Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență sunt internați aici pe perioade lungi de timp, unitatea sanitară cheltuind sume imense pentru tratamentul acestora. Acești pacienți, a precizat șeful secției, dr. Bogdan Caraban, sunt spitalizați între una și patru luni, consumă foarte multe resurse și aglomerează secția fără a mai avea nevoie de vreo intervenție chirurgicală.
 
"Noi nu suntem secție de bolnavi cronici, ci de chirurgie plastică, așa că acești pacienți îi putem trata doar paleativ, adică îi putem pansa zilnic și îi ținem aici pentru a nu se complica zonele afectate, dar sub nicio formă nu avem cum să le rezolvăm problema chirurgical. Este clar că aparținătorii îi aduc la spital pentru că s-au săturat să-i țină acasă, să-i îngrijească și să-i întoarcă de pe o parte pe alta. 


Le e mai ușor să îi aducă la spital, iar noi nu putem să-i lăsăm în stradă. Problema este că spitalizarea lor se ridică la sume imense. Spre exemplu, avem un caz al unui pacient diabetic, pe care l-am externat de curând, care a stat trei luni în spital și al cărui deviz se ridică la suma de aproximativ 50.000 de lei", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Bogdan Caraban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4549 secunde