Mai multe ştiri online:

"Mortalitatea infantilă a atins cote alarmante, în Constanța"

Ştire online publicată Marţi, 29 Martie 2016. Autor: Vali PAPATANASIU
În cadrul competiției „Maratonul Nisipului” desfășurată duminică, 27 martie în stațiunea Mamaia, comunitatea Sanasport a decis să se alăture proiectului „Dăruiește primul Zâmbet”, inițiat de Asociația „Dăruiește Aripi”. Fondurile strânse se vor îndrepta spre reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța. 


„La această ediție participanții au alergat pentru o cauză nobilă și anume, scăderea ratei mortalității infantile neonatale care a atins cote alarmante în Constanța, de trei ori mai mare decât media euro-peană. Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța, prin proiectul social Dăruiește primul zâmbet, inițiat de Asociația Dăruiește Aripi”, a declarat Alina Vasea, președintele Asociației Dăruiește Aripi.


Participanții au alergat la cursa „Family run” care presupune o echipă formată din cel puțin un minor sub 15 ani și unul dintre părinții acestuia.


Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8733 secunde