Mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de patru ori peste media europeană

212
Mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de patru ori peste media europeană - spital-1494338847.jpg

Articole de la același autor

România se situează pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin, întrucât anual peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu această boală, iar mortalitatea din această cauză este de patru ori peste media europeană, a declarat marți, la Târgu Mureș, Carmen Ungurean, de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Din acest motiv, a arătat Camern Ungurean, INSP și Merck Sharp&Dohme (MSD) România au lansat marți, la Târgu Mureș, campania de conștientizare asupra cancerului de col uterin intitulată "Protejează-i aripile!".

"Cancerul de col uterin reprezintă, în țara noastră, o prioritate de sănătate publică. Având în vedere statisticile la nivel național, considerăm că este foarte important ca mesajul nostru să ajungă la toate femeile din România și să le furnizăm cât mai multe informații despre cum se pot feri de această boală. Testarea Babeș-Papanicolau poate ajuta mii de femei să intervină la timp, fapt dovedit de programele de screening consolidate care se desfășoară în toată lumea (...) Avem peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin în România, aproape 2.000 de decese pe an. Suntem în țara lui Babeș-Papanicolau (test inventat de medicul Aurel Babeș și perfecționat de dr. Georgios Papanicolaou, n.r.) și ne mândrim foarte tare și, cu toate acestea, incidența și mortalitatea sunt de aproape patru ori mai mari decât media Uniunii Europene și tot de atâtea ori mai mare decât media OMS care cuprinde și statele foste sovietice", a arătat Camern Ungurean, coordonatorul programului național pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Sursa: agerpres.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8756 secunde