Morcovii contribuie la îmbunătățirea sănătății ochilor

271
Morcovii contribuie la îmbunătățirea sănătății ochilor - morcovi-1634235327.jpg

Articole de la același autor

Știați că morcovii sunt bogați în antioxidanți, vitamina A și luteină? Toți acești nutrienți sunt de mare ajutor pentru păstrarea și îmbunătățirea sănătății ochilor. La ora actuală, multe persoane din întreaga lume suferă de probleme ale ochilor precum prezbitismul, miopia sau cataracta. Uneori, aceste afecțiuni pot fi asociate cu procesul natural de înaintare în vârstă. Cu toate acestea, există obiceiuri nocive care pot afecta ochii. Voi știți cum să aveți grijă de aceste organe atât de importante? Ați încercat vreodată să consumați alimente pentru sănătatea ochilor?

A avea grijă de ochii voștri este un element esențial pentru menținerea sănătății oculare, iar un factor cheie în acest proces este dieta.

Cele mai bune alimente pentru sănătatea ochilor sunt morcovii, bogați în vitamina A. Celulele bastonașe de la nivelul ochilor se pot deteriora ca urmare a lipsei de vitamina A din organism, iar acest lucru poate duce la apariția problemelor de vedere la oamenii sănătoși. Cercetătorii americani au demonstrat faptul că acest inconvenient poate fi, însă, rezolvat, prin consumul de vitamina A sub formă de betacaroten, ce compensează carențele, susținând sinteza acestui element. Rețineți că este important să menționăm faptul că numai persoanele cu o carență de vitamina A vor beneficia de pe urma consumului de betacaroten, dar nu strică totuși să includeți morcovi în dieta voastră zilnică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre morcovi și plămâni
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm morcovi
Pagina a fost generata in 0.4852 secunde