Modificări în acordarea rețetelor gratuite pentru bolnavii cronici

28483

Articole de la același autor

Medicii prescriptori și farmaciștii constănțeni au primit noi instrucțiuni de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu privire la rețetele gratuite pentru bolnavii cronici.

Daniel Learciu, președintele general al CAS Constanța, a transmis, printr-un comunicat de presă, decizia conform căreia farmaciile și medicii prescriptori trebuie să atașeze la rețetele bolnavilor cronici o copie a referatului aprobat sau a deciziei de aprobare emisă de comisiile județene sau comisiile de la nivelul CNAS.

Prin urmare, pacienții care beneficiază de tratamente gratuite destinate grupelor de boli cronice trebuie să prezinte în farmacii o copie după decizia primită de la CJAS, în baza căreia vor putea lua medicamentele compensate.

"Dacă până în prezent, bolnavii cronici care aveau aprobare de la CNAS pentru rețete gratuite își puteau ridica medicamentele compensate doar cu prescripția medicală, în prezent, pacienții vor trebui să atașeze la rețetă și o copie după referatului aprobat sau după decizia de aprobare", a declarat Lămâița Antohi, purtătorul de cuvânt al CAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de durerea în gât
Pagina a fost generata in 1.7317 secunde