Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a demisionat. Vezi aici de ce!

361
Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a demisionat. Vezi aici de ce! - csekeattila-1312477089.jpg
Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a anunțat, ieri după-amiază, că i-a înaintat primului ministru demisia sa din funcție. Cât privește motivația, oficialul a invocat nemulțumirea privind sumele alocate Sănătății, prin rectificarea bugetară aprobată miercuri. Mai mult, politicianul a subliniat că nu a fost consultat în prealabil, deși a solicitat în mod expres o întâlnire cu ministrul Finanțelor. În schimb, a precizat Cseke Attila, Casa Națională de Asigurări de Sănătate ar fi primit suplimentări de fonduri. "Bugetul Ministerului Sănătății nu este rectificat, bu-getul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinația banilor trebuie consultat Ministerul de Finanțe. Ministerul Sănătății nu a fost consultat. Ieri (n.r. miercuri) ne-am trezit cu textul ordonanței. O asemenea atitudine nu poate fi tolerată", a declarat ministrul.

Attila Cseke a mai declarat că în momentul în care și-a depus demisia a fost rugat de premierul Emil Boc să rămână în funcție. "Trebuie dat un semnal asupra modalității în care Ministerul Finanțelor tratează problema Sănătății în România", a mai afirmat oficialul.

Reamintim că, săptămâna trecută, atât Cseke Attila, cât și Lucian Duță, președintele CNAS, au fost criticați de președintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată. Primul om în stat a arătat că "ori se înțeleg și pun ordine în cheltuieli, ori își văd de drum amândoi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Septembrie 2010
Stire din Eveniment : Polițiștii și-au schimbat ministrul
Pagina a fost generata in 1.4044 secunde