Ministrul Sănătății, anunțul zilei despre examenul de rezidențiat

265
Ministrul Sănătății, anunțul zilei despre examenul de rezidențiat - shutterstock5226306347210107090b-1573116293.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat asigurări joi că examenul de Rezidențiat din acest an va avea loc pe data de 8 decembrie, conform procedurii în vigoare.

Victor Costache a preluat joi oficial mandatul de ministru al Sănătății, el anunțând cu acest prilej o prioritizare a direcțiilor principale în domeniu.

"Unul dintre primele aspecte care trebuie menținute funcționale este examenul de Rezidențiat. Susținem - nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga țară care se pregătesc de ani de zile pentru acest examen și este un moment de cotitură în viața oricărui student la medicină - desfășurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenții. Acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută și să reușească la examenul de Rezidențiat nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri", a afirmat Costache.

El a subliniat că peste 30.000 de medici au părăsit țara în ultimii 30 de ani.

"Trăim într-o țară în care resursa umană în toți acești ani este deficitară. Avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit țara în ultimii 10 ani. Ar fi aberant să nu integrăm acești tineri care au muncit timp de șase ani, care au reușit la un examen de licență și sunt importanți pentru țara noastră și sistemul medical", a precizat demnitarul.

O altă prioritate a mandatului său este aceea de a găsi imediat o soluție pentru o rectificare bugetară pozitivă.

"O prioritate este analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes național. Trebuie să vedem exact cum suntem în acest moment și toată lumea vorbește despre spitale regionale, dar haideți să vedem ce se întâmplă, că există și alte proiecte la nivel județean. Nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătății este binevenit", a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a subliniat că tabu-urile trebuie lăsate de o parte, iar pacientul trebuie așezat în centrul sistemului. "Vrem să aducem mai mulți bani în sănătate. Deci - rectificare bugetară, dar și asigurările complementare în sănătate sunt o soluție. Multă lume a evitat acest subiect în toți acești ani, dar suntem în Europa, într-o țară europeană. Trebuie să lăsăm tabu-urile de o parte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului", a declarat Victor Costache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6627 secunde