Ministerul Sănătății vrea să interzică vânzarea energizantelor minorilor

117
Ministerul Sănătății vrea să interzică vânzarea energizantelor minorilor - 646x4042-1529497511.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care prevede interzicerea vânzării băuturilor energizante persoanelor cu vârste sub 18 ani, dar și comercializarea acestora prin automate.


Proiectul prevede și interzicerea comercializării băuturilor energizante în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în unități de învățământ, cu excepția unităților de învățământ superior. Distanța se va măsura pe lungimea drumului public.


"Prezenta hotărâre are drept scop protejarea sănătății populației din România prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea și limitarea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, prin desfășurarea de activități de informare și educare a populației și informarea consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante asupra sănătății", se arată în proiect.


Potrivit documentului, Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin structurile de specialitate, pot să solicite producătorilor, distribuitorilor sau importatorilor de băuturi energizante, pentru fiecare marcă sau tip, documente, inclusiv buletine de analiză, care să demonstreze conformitatea produselor cu legislația în vigoare.
Amenzile prevăzute în proiect sunt cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei.


În document se menționează că produsele introduse pe piață sau etichetate înainte de 1 iulie 2018 care nu respectă cerințele pot fi comercializate până la epuizarea acestor stocuri. Proiectul este pus în dezbatere publică până pe 25 iulie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1177 secunde