Ministerul Sănătății încurajează vaccinarea

73
Ministerul Sănătății încurajează vaccinarea - vaccin-1489314289.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că imunizarea este singura măsură eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea și a îndemnat părinții să își vaccineze copiii. 


"Epidemia de rujeolă s-a declanșat în România în 2016, undeva la zona de limită între județele Cluj și Bistrița, la o populație nomadă fiind identificată o tulpină asemănătoare cu tulpina care circula în Italia. În momentul de față, se înregistrează 3.446 de cazuri, din care 17 de decese, în 37 de județe. Toate cazurile s-au înregistrat la copiii care nu au fost vaccinați. 


Mesajul Ministerului Sănătății catre toți părinții: imunizarea este singura măsură eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea. În situația în care nu avem acoperire vaccinală bună, îmbolnăvirile vor continua. În ceea ce privește prima doză, acoperirea vaccinală în România este 80%. 


În opt țări europene acoperirea este între 90 și 95%, iar restul țărilor au acoperirea comparabilă cu noi. A doua doză vaccinală are, însă, o acoperire de doar 50% și acesta este un semnal de alarmă pe care îl tragem", a mai spus ministrul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.548 secunde