Ministerul Sănătății exclude posibilitatea unei epidemii de meningită

304
Ministerul Sănătății exclude posibilitatea unei epidemii de meningită - ms-1341481766.jpg
O echipă de specialiști epidemiologi din Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică a evaluat, la solicitarea dr. Vasile Cepoi, ministrul de resort, situația epidemiologică din județele Suceava și Botoșani privind cazurile de meningită acută virală înregistrate în ultima perioadă.


Potrivit unui comunicat trimis astăzi de MS, în urma verificărilor și a datelor colectate atât din sistemul sanitar, cât și din cel de învățământ local, specialiștii epidemiologi au constatat că, în prezent, nu există în aceste două județe o epidemie cu risc major pentru starea de sănătate a populației, dar se înregistrează un număr crescut de cazuri de îmbolnăvire. 


În aceste condiții, reprezentanții MS subliniază importanța menținerii cu rigurozitate a măsurilor de igienă privind aprovizionarea cu apă potabilă, prelucrarea și neutralizarea apelor reziduale de canalizare cu deversare în apele de suprafață, precum și respectarea normelor de igienă personală (spălatul frecvent pe mâini) pentru a evita apariția focarelor epidemice în comunitățile urbane și rurale din aceste zone. 


Potrivit ultimelor informații din data de 4 iulie 2012, în județul Suceava erau înregistrate 146 de cazuri de îmbolnăvire, iar în județul Botoșani un număr de 44 cazuri. Cele mai numeroase cazuri au fost înregistrate în cele 2 municipii reședință de județ - Suceava, respectiv Botoșani, aproape în exclusivitate la copii și adolescenți.


Evoluția situației epidemiologice din regiune rămâne în monitorizarea autorităților sanitare și a celor ale administrației publice locale pentru stingerea transmiterii bolii în comunitate.


Cei de la minister au ținut să precizeze că toate cazurile de meningită acută virală înregistrate au fost cazuri ușoare sau medii, fără deces. Mulți dintre cei afectați au fost complet vindecați și externați după ce au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare cu paturi. 


Totodată, pentru aceste tipuri de infecții nu există vaccin sau medicamente, motiv pentru care igiena personală și comunitară rămân sigurele modalități de prevenție. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.377 secunde