Ministerul Muncii: Salariul medicilor va ajunge până la 3.600 de euro

137
Ministerul Muncii:  Salariul medicilor va ajunge  până la 3.600 de euro - salariimedici-1490632101.jpg

Articole de la același autor

Salariile medicilor se vor mări până la 3.600 de euro, din anul 2018, mai ales ale medicilor care lucrează în Secțiile de Terapie Intensivă (ATI), potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, însă liderul Federației SANITAS, Filiala Constanța, Nicolae Manea, spune că acest lucru este cam greu de crezut, fără acte clare care să susțină declarația ministrului. 


"Lucrăm cu specialiști care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulți spun că legea de pe vremea lui Ceaușescu era de fapt cea mai bună, pentru că știai de unde pleci și unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării și să o aplicăm", a afirmat ministrul Muncii. 


Lia Olguța Vasilescu a susținut că pentru medici este o excepție, astfel că salariile acestora vor crește foarte mult chiar din anul 2018, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medi-cilor în UE, astfel încât aceștia să nu mai plece din țară.


"Din punctul de vedere al Federației Sanitas, această creștere trebuie să aibă în vedere toate echipele medicale, nu doar anumite categorii de medici. Au fost înaintate niște grile ale căror date nu corespund cu declarațiile ministrului Muncii. În acele grile s-a prezentat altceva", a declarat Nicolae Manea.


Sporul unic, o problemă
O problemă cu care se confruntă reprezentanții Federației SANITAS este cea a sporurilor, mai clar, stabilirea unui spor unic care să nu depășească 30%.


"Nu se poate așa ceva. Există medicii care lucrează la spitale de boli infecțioase, cu pacienți bolnavi de TBC, medici care sunt supuși unor riscuri. Nu se poate ca toți să aibă același spor. Acesta trebuie să se stabilească în funcție de riscurile la care este supus medicul respectiv în timpul programului. Pentru acești medici trebuie să se facă o excepție. Dar, ca să putem să judecăm deciziile doamnei ministru, trebuie să primim draftul de lege, să îl analizăm și să negociem, dacă este cazul", mai spune președintele SANITAS Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3073 secunde