Mimați plăcerea sexuală? Mare păcat! Află ce beneficii poate aduce orgasmul

683
Mimați plăcerea sexuală? Mare păcat! Află ce beneficii poate aduce orgasmul - orgasm-1522253040.jpg

Articole de la același autor

Toată lumea știe ce înseamnă a avea orgasm, dar nu oricine știe care sunt și beneficiile acestuia asupra sănătății. De-a lungul timpului, orgasmul a mai fost denumit și "mica moarte", deoarece pe parcursul acestuia, cei doi parteneri pătrund în stări deosebite de expansiune a conștiinței, în care limitările obișnuite sunt depășite, producându-se o transcendere a minții și o uniune a contrariilor, starea fiind, deseori, identică cu o experiență metafizică. 


"Atunci când femeia are orgasm sau chiar înainte de a-l avea, atunci când doar anticipează plăcerea orgasmului, creierul ei secretă neurohormoni într-o cantitate foarte mare: dopamine, opiode și oxitocină. Aceste substanțe secretate într-o cantitate așa de mare în timpul orgasmului nu oferă doar o plăcere foarte intensă, ci ele declanșează practic, stări modificate de conștiință", este de părere Ana Stoian, Life Coach


Cum contribuie orgasmul la sănătatea noastră? 


Ea susține că orgasmul nu este doar cea mai intensă și mai plăcută experiență umană, ci și un mod de a ne menține și a ne îmbunătăți sănătatea. Cercetătorii citează nenumărate beneficii pe care le avem în timpul stărilor de orgasm, de la părul strălucitor și pielea radioasă până la îmbunătățirea activității cardiovasculare și a circulației. 


"Trăind în mod regulat stări de orgasm, ne îmbunătățim sistemul imunitar, forța și flexibilitatea. Un orgasm care durează 15 secunde, cât și substanțele chimice care această stare le eliberează, poate vindeca anxietatea, depresia și alte afecțiuni grave. În timpul orgasmului, se secretă numeroși homoni și neurotransmițători:  serotonină, oxitocină, dopamină, vasopresină, adrenalină, endorfine (enkefaline), norepinefrine, prolactină, testosteron, estrogen, progesteron, feromoni, prostaglandine, hormonal eliberator de tirotropină (TRH), melatonină, relaxină, citokine. Sub acțiunea acestor hormoni se produce o îmbunătățire extraordinară a sănătății, circulația sângelui este stimulată, se intensifică procesul de detoxifiere a corpului și are loc stimularea sistemului endocrin, nervos, imunitatea corpului este îmbunătățită, ceea ce poate avea ca efect chiar întinerirea și creșterea duratei de viață", a completat sexologul Gabriela Marin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2933 secunde