€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Migrena. Cum evităm această afecțiune comună?

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Aprilie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Migrena este durerea de cap cu anumite caractere particulare, fiind severă, pulsatilă, repetitivă, adesea cu debut brutal, precedată de fiecare dată de aceleași semne premonitorii. Aceasta este adesea declanșată de aceiași factori, durează intre două ore și patru zile, răspunde greu la antalgice uzuale, este însoțită și de manifestări vegetative precum greață, vărsături, tulburări de vedere, poliurie, specifică Dr. Angelica Nour-Dincă, medic primar medicină internă pentru cdt-babes.ro.


Pentru migrenă nu există analize de sânge diagnostice, iar explorările imagistice precum tomografiile computerizate, rezonanța magnetică nucleară se face doar pentru diagnostic diferențial cu alte cauze de cefalee precum cele tumorale, accidente vasculare.


Dacă dorim să prevenim o migrenă trebuie să fie identificați factorii declanșatori și evitat consumul anumitor alimente, în special ciocolata, vinul roșu, brânzeturile. Este bine să ocolim factorii de stres, cu precădere depresia, furia, șocurile emoționale, surmenajul, precum și factorii senzoriali, lumina puternică, mirosurile puternice, zgomotul excesiv. Factorii care predispun la apariția migrenelor sunt și modificările hormonale din perioada menstruală, tratamentele hormonale inclusiv contraceptivele, anumite medicamente precum litiul, nitroglicerina, unele antiinflamatoare și antihipertensive.


Există și medicamente cu efect de prevenire a unei migrene sau rărire a crizelor migrenoase, dintre acestea fac parte betablocantele, calciul, antidepresivele si antagoniștii de serotonină, acestea administrându-se doar la indicația medicului specialist, sub stricta supraveghere. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7585 secunde