Micul dejun ne salvează viața

2106
1
Micul dejun ne salvează viața - 02c28595f4e322a2dde46b91ea524035.jpg
Sloganurile de genul "Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei!" le știe deja toată lumea. Cu toții am putea să ținem un discurs despre cât de bine și de important este pentru noi să mâncăm dimineața. Dar cine ține cont, însă, cu adevărat de aceste sfaturi? Foarte puțini dintre noi. Studiile arată că jumătate din români nu iau micul dejun aproape niciodată. Iar acest lucru înseamnă boli de stomac, obezitate. De aceea este important să ne schimbăm obiceiurile, să ne punem ceasurile să sune cu 15 minute mai devreme și să nu plecăm de acasă cu stomacul gol, indiferent cât de grăbiți suntem.

Fără gustări nesănătoase
După numeroase cercetări, oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că săritul cu regularitate peste micul dejun crește considerabil riscul de afecțiuni letale cardio-vasculare. De asemenea, obezitatea și tulburarea pre-diabetică sunt cu 50% mai scăzute la persoanele care iau micul dejun în fiecare zi, comparativ cu cele care sar peste acesta. Potrivit specialiștilor, faptul că începem ziua cu stomacul gol ar putea să ducă la obezitate, pentru că, atunci când ne apucă foamea, în jurul orelor 10-11, avem tendința de a mânca tot ce ne pică în mână, dar mai ales dulciuri, produse de patiserie, alimente nesănătoase. Acest lucru contribuie la creșterea depozitelor de grăsime din jurul stomacului și a nivelului de colesterol, toate fiind factori de risc pentru afecțiuni cardio-vasculare. De asemenea, duce la ridicarea nivelului de insulină din sânge, un semnal de alarmă că diabetul s-ar putea instala în curând. Cercetătorii cred că mâncarea de dimineață ne poate ajuta să ne controlăm foamea și că în felul acesta vom fi mai puțin tentați să ronțăim tot felul de mărunțișuri sau să mâncăm exagerat la masa de prânz.

Ce să mâncăm dimineața
Cerealele sunt în fruntea op-țiunilor pentru un mic dejun sănătos. Și aici nu vorbim despre cele pe care le consumă copiii, adică foarte dulci. Adulții este bine să mănânce cereale integrale, care sunt bogate în carbohidrați, conțin puține grăsimi și oferă multă energie de-a lungul întregii zile. Dacă se mai adaugă și câteva bucățele sau feliuțe de fructe, masa este cu atât mai reușită. De asemenea, laptele sau iaurtul conține proteine și ne pot oferi mai mult de jumătate din necesarul zilnic de calciu.
Pentru a alterna, se pot consuma, în unele zile ouă, fierte sau chiar omletă, cu câteva feliuțe de pâine integrală prăjită, sandvișuri cu brânză sau cașcaval, gem sau dulceață de casă. Se poate opta chiar și pentru câțiva cârnăciori în omletă sau puțină șuncă pe sandviș. În general, orice mâncăm dimineața este binevenit, chiar dacă are un conținut mai bogat de grăsimi. Avem timp destul să le consumăm în timpul zilei.

Comentează știrea

MorrisLet
25 decembrie 2022
MorrisLet

where to get plaquenil where to get plaquenil

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4736 secunde