Micii la grătar, nocivi pentru sănătate
1181
Articole de la același autor
Cât costă o zi de relaxare la Sanatoriul Balnear Techirghiol
15 Februarie 2012
Semnele care îți arată că ai nevoie de ochelari pentru citit
15 Februarie 2012
Crucea Roșie a prelungit înscrierile pentru cursurile de infirmiere
15 Februarie 2012
Modificări în acordarea rețetelor gratuite pentru bolnavii cronici
15 Februarie 2012
Cum poți dona medicamente persoanelor afectate de zăpezi
15 Februarie 2012
Cum știi dacă ai probleme cu glanda tiroidă
12 Martie 2012
Deși sunt delicioși și sunt foarte consumați în rândul românilor, micii sunt dăunători sănătății organismului. Preparatul este obținut din carne tocată, supă de oase, grăsime, condimente și afânători, iar uneori producătorii adaugă coloranți și conservanți. Micii se digeră greu din cauza cantităților ridicate de grăsime animală, de peste 20 de procente.
Potrivit dr. Gheorge Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București, grăsimea cu nivel mare de acizi grași saturați pot cauza boli cardiovasculare. În plus, din cauza numărului mare de calorii pe care îl au în compoziție, micii duc și la apariția obezității. Medicul precizează că persoanele care consumă frecvent aceste preparate prezintă un risc mai crescut de îmbolnăvire cu cancer de vezică, de colon sau pancreas.
Potrivit dr. Gheorge Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București, grăsimea cu nivel mare de acizi grași saturați pot cauza boli cardiovasculare. În plus, din cauza numărului mare de calorii pe care îl au în compoziție, micii duc și la apariția obezității. Medicul precizează că persoanele care consumă frecvent aceste preparate prezintă un risc mai crescut de îmbolnăvire cu cancer de vezică, de colon sau pancreas.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012
Luni, 02 Aprilie 2012