Mesajele spam produc dioxid de carbon cât trei milioane de automobile

215
Mesajele spam, acele mesaje nedorite care "poluează" adresele de email, emit, în fiecare an, o cantitate de dioxid de carbon la fel de mare cu cea eliberată în atmosferă de 3,1 milioane de automobile, potrivit unui studiu realizat de societatea McAfee, specializată în securitatea informatică.
Potrivit studiului, care face raportul impactului ecologic produs de cele 62 de miliarde de mesaje spam trimise în 2008, în lumea întreagă, spamul consumă, anual, 33 de miliarde de kilovați/oră, de-a lungul etapelor de creație, expediere, recepție, stocare și lectură. Cifra corespunde electricității consumate de 2,4 milioane de familii și cu emisiile de gaze cu efect de seră produse de 3,1 milioane de autoturisme, a explicat McAfee.
Trierea, afișarea și ștergerea mesajelor de către utilizatorii de internet, precum și căutarea mesajelor, interceptate din greșeală de filtrele automate, reprezintă aproape 80% din consumul de energie generat de mesajele spam. Filtrul efectuat de producătorii de antiviruși contribuie și el cu un procent de 16% din cantitatea totală de energie consumată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8572 secunde