Mersul pe bicicletă vă scapă de migrene, iar plimbarea prin parc, de depresie

281
Mersul pe bicicletă vă scapă de migrene, iar plimbarea prin parc, de depresie - b516e9919c40d32ceeb042d65cdfd268.jpg
Activitatea fizică este cea mai bună metodă pentru a ne păstra sănătatea. Specialiștii spun că unele tipuri de exerciții fizice sunt recomandate pentru ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni. Astfel, în revista Daily Mail se arată că în tratarea sindromului de colon iritabil, caracterizat prin balonare, crampe, diaree sau constipație, este de ajutor yoga. Gastroenterologii de la Universitatea British Columbia au efectuat un studiu, în cadrul căruia pacienții au primit lecții de yoga. După o săptămână de exerciții de yoga, bolnavii au spus că simptomele produse de sindromul de colon iritabil au fost reduse considerabil. Pentru această afecțiune mai puteți încerca înotul, de trei - cinci ori pe săptămână.
Multe persoane acuză, în ultima perioadă, dureri de spate. Un studiu publicat în British Medical Journal arată că durerile de spate sunt ameliorate prin folosirea tehnicilor de pilates, metodă care întărește mușchii spatelui.
Pentru prevenirea osteoporozei, specialiștii recomandă jogging-ul, timp de 30 de minute, de cel puțin trei ori pe săptămână. Astfel va creș-te densitatea osoasă. Pam Hinton, profesor de nutriție și psihologie la Universitatea din Missouri a comparat efectele alergării, ciclismului și antrenamentelor cu greutăți asupra densității osoase. El a descoperit că persoanele care aleargă în mod regulat au oase mai puternice. De asemenea, tenisul și baschetul fac parte dintre activitățile care ajută la prevenirea osteoporozei.
Pentru persoanele predispuse la depresie, o plimbare prin parc va face minuni pentru starea de spirit. Conform studiilor realizate de Universitatea Essex din Marea Britanie, mersul pe jos, prin natură, reduce semnificativ simptomele depresiei. O plimbare printr-un centru comercial sau prin oraș are efectul contrar, ducând la intensificarea problemelor. De ajutor, contra depresiei, este și grădinăritul.
Migrenele reprezintă o altă afec-țiune de care persoanele se plâng în mod frecvent. Medicii spun că puteți scăpa de durerile de cap alegând mersul pe bicicletă, pentru cel puțin 30 de minute, de trei ori pe săptămână. În acest mod crește nivelul de endorfine, substanțe care acționează precum analgezicele naturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0836 secunde