Merele și ceaiul negru ajută la răcorirea organismului

440
Fructe ca merele, mandarinele, mango, smochinele japoneze, perele, căpșunile, pepenii dar și ceaiul negru chinezesc băut fierbinte ajută, în perioadele cele mai toride, la răcorirea organismului, potrivit specialiștilor în medicina tradițională chineză.
"Între principiile care îi domină de milenii pe chinezi în alimentația lor se numără și acela al conținutului de energie al alimentelor. Există cinci astfel de energii: caldă, fierbinte, neutră, răcoroasă și rece", a declarat specialistul în medicină tradițională chineză, Adrian Florea.
Potrivit acestuia, dacă în timpul iernii ne interesează alimentele calde și fierbinți, care ne pot asigura o compensație pentru frigul de afară, vara este anotimpul care va impune mai multe alimente reci, răcoroase și eventual neutre.
El a mai precizat că nu trebuie să înțelegem prin "alimente reci" toate alimentele pe care le consumăm proaspăt scoase din frigider, ci este vorba despre efectul alimentelor asupra noastră, după ce au fost digerate.
Toate sucurile naturale făcute din mere, grapefruit, mandarine, mango, smochine japoneze, pere, căpșuni și  pepenii roșii și galbeni ajută la menținerea unei stări de răcoare. Deoarece albușul oului de găină este tot un aliment rece, se pot prepara spume din aceste fructe.
De asemenea, alte mâncăruri care feresc organismul de efectele caniculei sunt preparatele din brânza de soia, dovlecei, cicoare, ciuperci, castraveți, vinete, ouă de rață, alge de mare, iarbă de mare, salată verde, ficat de pui și de oaie, măghiran, mentă, ridichi, roșii, grâu și tărâță de grâu. Medicina chineză recomandă reducerea consumului de produse din grâu, din cauză că acestea măresc aciditatea din organism.

Fructe ca merele, mandarinele, mango, smochinele japoneze, perele, căpșunile, pepenii dar și ceaiul negru chinezesc băut fierbinte ajută, în perioadele cele mai toride, la răcorirea organismului, potrivit specialiștilor în medicina tradițională chineză.
"Între principiile care îi domină de milenii pe chinezi în alimentația lor se numără și acela al conținutului de energie al alimentelor. Există cinci astfel de energii: caldă, fierbinte, neutră, răcoroasă și rece", a declarat specialistul în medicină tradițională chineză, Adrian Florea.
Potrivit acestuia, dacă în timpul iernii ne interesează alimentele calde și fierbinți, care ne pot asigura o compensație pentru frigul de afară, vara este anotimpul care va impune mai multe alimente reci, răcoroase și eventual neutre.
El a mai precizat că nu trebuie să înțelegem prin "alimente reci" toate alimentele pe care le consumăm proaspăt scoase din frigider, ci este vorba despre efectul alimentelor asupra noastră, după ce au fost digerate.
Toate sucurile naturale făcute din mere, grapefruit, mandarine, mango, smochine japoneze, pere, căpșuni și  pepenii roșii și galbeni ajută la menținerea unei stări de răcoare. Deoarece albușul oului de găină este tot un aliment rece, se pot prepara spume din aceste fructe.
De asemenea, alte mâncăruri care feresc organismul de efectele caniculei sunt preparatele din brânza de soia, dovlecei, cicoare, ciuperci, castraveți, vinete, ouă de rață, alge de mare, iarbă de mare, salată verde, ficat de pui și de oaie, măghiran, mentă, ridichi, roșii, grâu și tărâță de grâu. Medicina chineză recomandă reducerea consumului de produse din grâu, din cauză că acestea măresc aciditatea din organism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2137 secunde