Meniul hipertensivilor
Articole recomandate
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Adrian Marinescu: "Rujeola a ţinut mai mult decât sezonul de gripă. Sunt 60-70 de prezentări zilnice la camera de gardă"
21 Martie 2024
Constanţa, din nou fruntaşă la numărul de cazuri de Covid!
20 Martie 2024
De regulă, toate legumele și fructele sunt indicate în hipertensiune, fiind sărace în grăsimi, colesterol și sodiu. Însă, cele mai nutritive în acest caz sunt cele bogate în magneziu și potasiu (două minerale care scad tensiunea arterială), cum ar fi: caisele, strugurii, cerealele integrale, smochinele, fructele uscate, oleaginoasele nesărate, cartofii, roșiile, avocado, bananele, fasolea neagră, broccoli, alunele nesărate, stridiile, scoicile, laptele din soia, spanacul. Pe lângă fructe și legume, persoanele cu hipertensiune pot consuma iaurt și lapte degresate, brânză nu foarte sărată, biscuiți, pui, pește, carne de porc slabă, conservă de ton în apă, conservă de somon fără sare, semințe nesărate, mazăre uscată, linte, piper, zeamă de lămâie, murături fără multă sare, pudră de usturoi și ceapă.
Alimente interzise: brânză grasă, legume congelate sau conservate, chipsuri, pop corn, produse de patiserie, carne afumată, carne procesată, hot dog, cârnați, șuncă, muștar sărat, murături sărate.
De regulă, toate legumele și fructele sunt indicate în hipertensiune, fiind sărace în grăsimi, colesterol și sodiu. Însă, cele mai nutritive în acest caz sunt cele bogate în magneziu și potasiu (două minerale care scad tensiunea arterială), cum ar fi: caisele, strugurii, cerealele integrale, smochinele, fructele uscate, oleaginoasele nesărate, cartofii, roșiile, avocado, bananele, fasolea neagră, broccoli, alunele nesărate, stridiile, scoicile, laptele din soia, spanacul. Pe lângă fructe și legume, persoanele cu hipertensiune pot consuma iaurt și lapte degresate, brânză nu foarte sărată, biscuiți, pui, pește, carne de porc slabă, conservă de ton în apă, conservă de somon fără sare, semințe nesărate, mazăre uscată, linte, piper, zeamă de lămâie, murături fără multă sare, pudră de usturoi și ceapă.
Alimente interzise: brânză grasă, legume congelate sau conservate, chipsuri, pop corn, produse de patiserie, carne afumată, carne procesată, hot dog, cârnați, șuncă, muștar sărat, murături sărate.
Alimente interzise: brânză grasă, legume congelate sau conservate, chipsuri, pop corn, produse de patiserie, carne afumată, carne procesată, hot dog, cârnați, șuncă, muștar sărat, murături sărate.
De regulă, toate legumele și fructele sunt indicate în hipertensiune, fiind sărace în grăsimi, colesterol și sodiu. Însă, cele mai nutritive în acest caz sunt cele bogate în magneziu și potasiu (două minerale care scad tensiunea arterială), cum ar fi: caisele, strugurii, cerealele integrale, smochinele, fructele uscate, oleaginoasele nesărate, cartofii, roșiile, avocado, bananele, fasolea neagră, broccoli, alunele nesărate, stridiile, scoicile, laptele din soia, spanacul. Pe lângă fructe și legume, persoanele cu hipertensiune pot consuma iaurt și lapte degresate, brânză nu foarte sărată, biscuiți, pui, pește, carne de porc slabă, conservă de ton în apă, conservă de somon fără sare, semințe nesărate, mazăre uscată, linte, piper, zeamă de lămâie, murături fără multă sare, pudră de usturoi și ceapă.
Alimente interzise: brânză grasă, legume congelate sau conservate, chipsuri, pop corn, produse de patiserie, carne afumată, carne procesată, hot dog, cârnați, șuncă, muștar sărat, murături sărate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!