Medicul Rodica Mătușa a primit Premiul Drepturile Copilului

1411
Medicul Rodica Mătușa a primit Premiul Drepturile Copilului - matusa2-1323721661.jpg
Distincție acordată pentru prima dată în România, de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii, Premiul Drepturile Copilului a fost acordat medicului constănțean Rodica Mătușa. Premiul este o recunoaștere publică a importanței contribuției specialistului infecționist în îngrijirea copiilor și tinerilor cu HIV/SIDA. "Sunt tare mândră și fericită că am contribuit și eu la susținerea acestor câtorva mii de copii seropozitivi, a Sideenilor cum erau numiți, chiar dacă mulți dintre ei sunt acum îngeri. În prezent, în România ne gândim la «copiii prețioși», copiii proveniți din părinți seropozitivi, deoarece ei sunt mulți - sute! - și au toate șansele să facă parte dintr-o generație sănătoasă", a declarat medicul la decernarea premiilor, vineri seară, 9 decembrie.
De peste 20 de ani, dr. Rodica Mătușa luptă pentru asigurarea tratamentului, integrarea școlară și socială a copiilor seropozitivi. În anii ’90, în România trăiau jumătate din numărul total de copii seropozitivi din Europa, iar Constanța era pe primul loc. Dr. Mătușa a fost cea care a căutat soluții pentru îngrijirea și tratarea lor, dar și pentru educarea și asigurarea unei alimentații bune.
Medicul constănțean a fost propus pentru această distincție de Asociația Speranța pentru ocrotirea bolnavilor cu SIDA din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Pagina a fost generata in 0.4027 secunde