"Medicina maritimă", în dezbatere la Universitatea "Ovidius"

234
1

Articole de la același autor

Timp de două zile, Universitatea "Ovidius" va fi gazda Conferinței de Medicină Maritimă. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate lucrările științifice ale specialiștilor și profesorilor în medicină legate de provocările medicale actuale.

Printre aceștia, se numără și rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, profesor la catedra de Boli Infecțioase a Fa-cultății de Medicină, care va prezenta experiența celor 30 de ani de "Medicină de Călătorie la Constanța". Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, va prezenta o amplă lucrare despre "Febrele hemoragice încotro? Cum ne pregătim de Ebola?".

Vor mai fi abordate lucrări precum: "Afecțiunile gastrointestinale: Boala diareică acută și călătoriile", "Care sunt riscurile pe mare? Ce tipuri de afecțiuni pot dezvolta cei care călătoresc pe mare", "Oscilații, vibrații și zgomote în ingineria navală. Consecințele zgomotelor asupra funcției auditive", "Aspecte psihosociale legate de călătoriile pe mare", "Date recente privind starea calității mediului marin", "Efectele excesului de nutrienți ajunși în Marea Neagră prin aportul fluvial al Dunării în zona Delta Dunării" etc. 

Comentează știrea

club rotary
1 septembrie 2014
...de rit eminescian

fratele Adrian Streinu-Cercel.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde