"Medicii trebuie să fie bine motivați, dar și permanent pregătiți"

123
2

Articole de la același autor

Peste 50 de medici și specialiști în sănătate au participat la dezbaterea organizată de Colegiul Medicilor pe tema responsabilităților cadrelor medicale, dar și a problemelor pe care acestea le întâmpină în sistemul medical. La dezbatere a participat și unul dintre cei mai cunoscuți experți britanici în etică medicală, dr. Nick Brougton, care le-a prezentat medicilor români principiile de etică medicală care funcționează deja în Marea Britanie, dar și provocările la care profesioniștii din sistemul medical trebuie să răspundă, indiferent de țara în care își exercită meseria. 


La rândul său, Vasile Astărăstoae, președintele Cole-giului Medicilor a susținut că România și Marea Britanie, au multe similitudini în ceea ce privește sistemul de sănătate, mai ales în privința ratei de acoperire a perso-nalului medical, aflată cu mult sub media Uniunii Europene în cazul ambelor state.


"Un sistem medical trebuie construit pentru a apăra un drept natural al persoanei, cel al sănătății, trebuie să asigure dreptatea socială și egalitatea de șanse și să exprime responsabilitatea socială în sănătate. România este o țară care e divizată însă de inegalități majore în sănătate, ceea ce ridică probleme etice. Avem un sistem sanitar fragmentat, avem resurse distribuite inegal, de la paturile de spital, până la aparatura medicală, la salarii și repartiția personalului calificat pe regiuni. Din această perspectivă, medicii trebuie să fie bine motivați, dar și permanent pregătiți", a spus Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.


Comentează știrea

Daniela
23 martie 2014
MASSMEDIA DE ROMANIA MANELISTA

Femeia de 59 de ani din Iasi, lovita in cap de un stativ cu perfuzii, in timp ce era internata la Spitalul de Neurochirurgie a murit. Fata ei spune ca se astepta sa primeasca aceasta veste. 7 Comenteaza Operata pe creier, unde avea o tumoare, mama ei parea sa-si revina, dar starea i s-a agravat dupa lovitura. Tanara asteapta raportul final al anchetei, dar reprezentantii spitalului sustin ca pacienta a murit din cauza bolii. Fiica pacientei: "Ma asteptam. M-au sunat de la spital si mi-a confirmat. Trebuie sa ajung luni la Iasi pentru autopsie, si atunci am sa aflu mai multe. Trebuie sa astept sa se incheie ancheta pentru a afla ceva." Tanara vrea sa stie cine se face vinovat pentru moartea mamei sale. Dupa ce medicii au operat-o pe creier si i-au indepartat o tumoare, femeia parea ca se simte bine. Apoi a intrat in coma. Fiica pacientei: "Chiar daca tot ce a avut mama, coma si problemele de sanatate care s-au agravat din ziua de luni, dupa incident, au fost postoperatorii, oricum cineva tot trebuie sa plateasca pentru incidentul cu stativul." Reprezentantii spitalului sustin ca moartea pacientei nu are nicio legatura cu lovitura suferita. DOCTOR MARIUS DABIJA, PURTATORUL DE CUVANT AL SPITALULUI DE NEUROCHIRURGIE DIN IASI: "O tomografie care s-a facut imediat dupa acest incident nu a confirmat nicio agravare cerebrala. Pacienta avea o tumoare cerebrala, din cauza ei s-a produs decesul pacientei, nu din cauza stativului." Familia crede ca problemele au aparut la scurt timp dupa ce pacienta a fost lovita in cap de un stativ, in timp ce se afla in sectia de terapie intensiva, unde pacientii ar trebui supravegheati permanent. "Cand am intrat la vizita dupa incident, mama nu mai era lucida, era incoerenta, statea rau, nu era monitorizata. Am cerut explicatii si mi s-a comunicat ca i-a cazut stativul peste fata, ca mama ar fi tras de perfuzor", spune fiica pacientei. Lovitura cu bara metalica grea de peste 5 kilograme a fost una puternica, iar la scurt timp pacienta a inceput sa se simta tot mai rau isi aminteste fata ei. Fata pacientei: "Deja mama intrase intr-o precoma. Mi-au zis medicii ca facuse si o ischemie si un anevrism cerebral. Ne-au trimis afara din salon dupa cateva minute si mi s-a comunicat ca mama a facut un preinfarct." Daca se va dovedi ca unul dintre angajati este vinovat, el poate fi dat afara din spital. Ce ascund securisttti lui Motanul Felix (MASSMEDIA DE ROMANIA MANELISTA)

Daniela
23 martie 2014
La Constanta in Spiale

La Constanta in Spiale anual mor 12 pacienti ,cate unul pe luna in spitalele din judet de la Stative si Medicina Legala si Directia de sanaate si Massmedia ascunde aceste crime in serie. Ce ascund securisttti lui Motanul Felix (MASSMEDIA DE ROMANIA MANELISTA)

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Fun : Servicii medicale complete
Pagina a fost generata in 0.6276 secunde