Medicii, sfătuiți să se spele mai des pe mâini!

502
Medicii, sfătuiți să se spele mai des pe mâini! - igiena-1336505657.jpg
Infecțiile intraspitalicești ar putea fi prevenite dacă atât doctorii, cât și pacienții ar acorda o atenție mai mare igienei mâinilor.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a evaluat incidența infecțiilor nosocomiale pe plan mondial și a transmis publicității un studiu potrivit căruia aproximativ 10 la sută dintre pacienți se îmbolnăvesc de diferite infecții în timpul tratamentului într-o unitate sanitară. Potrivit datelor colectate de OMS, în țările dezvoltate, șapte dintr-o sută de pacienți contractează astfel de infecții. Experții organizației au mai constatat că fiecare al treilea pacient de la terapie intensivă sau reanimare se îmbolnăvește de infecții intraspitalicești.
În aceste condiții, reprezentanții OMS sunt de părere că principala responsabilitate în răspândirea acestor infecții aparține cadrelor medicale care nu respectă întotdeauna regulile de igienă personală. Astfel, Organizația Mondială a Sănătății face un apel îndeosebi la medici să își dezinfecteze mâinile cu soluții speciale sau măcar cu un săpun obișnuit, înainte de contactul cu pacienții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde