Medicii români, indignați de articolele apărute în presa străină

394
2
Medicii români, indignați de articolele apărute în presa străină - cmr-1333379858.jpg
Potrivit unor articole apărute recent în presa britanică, copiii sunt victimele corupției în spitalele românești. Jurnaliștii englezi au scris că bebelușii sunt lăsați să moară în spitale pentru că medicii refuză să muncească dacă nu primesc mită.
Cu prilejul publicării în "The Independent" a articolului , membrii Colegiului Medicilor din România s-au arătat indignați și au ținut să facă, ieri, câteva precizări prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, conform datelor transmise de CMR, în România lucrează 85 de chirurgi cardiovasculari, atât pentru adulți cât și pentru copii, dar și 624 de medici ATI-iști (Anestezie Terapie Intensivă).
"Considerăm că acest articol urmărește denigrarea corpului profesional medical din România, motiv pentru care vom trimite un drept la replică ziarului The Independent", a declarat dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România. În plus, acesta a mai declarat că în prezent, pe specialitățile respective, nu există personal indiferent câte posturi ar fi scoase la concurs. "Spitalele au ajuns să fie muzee, în care nu mai are cine să lucreze. Degeaba construim secții moderne, cu aparatură de ultimă generație, dacă nu avem pe cine angaja în ele", a adăugat dr. Astărăstoae.

Comentează știrea

europeanu
3 aprilie 2012
Spagarii

Ziarul are dreptate.Ce sa denigreze ? Niste spagari.Operatie reusita,pacient mort.Deviza e : cine are zile scapa.

doru
3 aprilie 2012
va stie tot occidentul

Bai paza coruptiei daca romanii saracii mor pe capete caci nu mai pot onora plicurile e una ca va doare undeva de ei dar sa sari si la gitul occidentului oripilat de conditionarea tratarii pacientilor in functie de spaga e o nesimtire tipic mioritica.Oamenii care calatoresc mai des prin lume au semnalat in diferite cazuri strainatatea despre adevarul din medicina romaneasca corupta pina la os,iar cazurile tot mai dese de malpraxis si stirile venite dinspre presa occidentala nu fac decit sa puna medicina noastra acolo unde ii este locul nu unde se pune singura prin lauda de sine.Scuze fata de doctorii bine pregatiti ,onesti si cinstiti dar care ar trebui sa lupte contra celorlalti ptr onoare nu cum face Asastaroaie

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Riscurile excesului de vitamine
Pagina a fost generata in 0.316 secunde