Medicii rezidenți sunt repartizați pe posturi

209
Medicii rezidenți sunt repartizați pe posturi - doctor-1511775542.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog a participat la procesul de alegere a locurilor/posturilor de către candidații concursului de Rezidențiat, sesiunea 2017. Ministrul Sănătății s-a aflat în Centrul de Repartiție Oradea și a adresat, prin teleconferință, un mesaj tuturor participanților care vor fi repartizați: "Este unul dintre cele mai importante momente ale carierei dumneavoastră. Vă urez succes atât la repartiție, cât și mai departe în procesul de pregătire. Mulțumesc tuturor colegilor mei, profesori din centrele de pregătire, pentru implicarea în educarea și formarea voastră ca viitori specialiști.", a declarat ministrul Sănătății.


Anul acesta, pentru domeniul medicină, numărul de locuri și posturi a fost suplimentat, astfel că vor pregătiți cu 95 mai mulți medici specialiști.


Reamintim că numărul locurilor și posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare. Ieri au fost deja repartizați candidații care au obținut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obținut pentru fiecare domeniu de concurs. 


Astfel, pentru domeniul medicină sunt repartizați 4.220 candidați pe 3.565 locuri și posturi. În domeniul medicină dentară sunt repartizați 1.066 candidați pe un număr de 258 locuri, iar în domeniul farmacie sunt repartizați 458 candidați pe 136 locuri și posturi. 


Anul acesta, concursul de Rezidențiat a fost organizat în data de 19 noiembrie 2017, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. La concurs au participat 6.818 candidați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Septembrie 2017
Stire din Eveniment : Spitalul Floreasca va fi mutat
Pagina a fost generata in 2.0732 secunde