Medicii rezidenți pot solicita schimbarea centrelor de pregătire

316

Articole de la același autor

Înscrierile pentru prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți se pot depune până la sfârșitul săptămânii viitoare. Ministerul Sănătății informează că cei interesați trebuie să depună, până la data de 10 februarie, inclusiv, cereri de schimbare a centrului de pregătire la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii.

Potrivit Direcției Județene de Sănătate Publică, în Constanța, rezidenții care doresc să se pregătească în Centrul Universitar Constanța trebuie să depună cererile la sediul DJSP, situat pe Aleea Lăcrămioarei nr. 1, până vinerea viitoare. La Constanța sunt disponibile 128 de locuri pentru 29 de specialități. Cele mai multe locuri, câte zece, au fost repartizate pentru medicina internă, medicina de urgență, medicina de familie și chirurgia generală.

Solicitările medicilor trebuie să cuprindă avizul universității de medicină din centrul universitar în care rezidentul se află în pregătire, dar și avizul universității în care se dorește continuarea pregătirii. Rezidenții pe loc mai trebuie să obțină și avizul direcției de sănătate publică, iar rezidenții pe post vor prezenta avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de munca pe durată nedeterminată. De asemenea, mai sunt necesare și acte justificative privind motivele solicitării.

Cei care nu se vor încadra în capacitatea de pregătire disponibilă vor beneficia de detașare pentru 1-3 module în centrul universitar solicitat, pentru aproximativ 12 luni de stagiu, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6896 secunde